Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби на осминафиналите с 1:2 (6:7 (9), 6:3, 6:7 (2) сета уникална драма срещу седмия в света датчанин Холгер Руне на тенис турнира от сериите Мастърс в Монте Карло. Българинът, който е номер 9 в света изпусна два мачбола в двубоя. Мачът продължи над 3 часа и половина и предостави всичко на тенис феновете. За двамата това бяха втори мачове за деня, след като имаха да доиграват мачове от вчера, които бяха прекъснати заради дъжд.

Първият сет беше изключително драматичен и продължи час и половина. Руне проби за 4:3 и затвърди пробива. Григор успя да върне пробива при 5:5 и се стигна до геймбол. В него също имаше уникална драма и двамата на няколко пъти изпуснаха сетбол. Руне обаче все пак измъкна сета след 11:9 точки.

Втората част Григор направи ранен пробив и поведе с 2:0. Гришо направи още един пробив в точния момент при 5:3 и изравни сетовете след 6:3. 

Третият гейм беше като първия и също предложи много голяма битка. В него нямаше пробиви и Григор поведе с 5:4, принуждавайки Руне да сервира за оставане в мача. Руне успя да остане в двубоя и се стигна до 6:5 за Григор, когато българинът стигна до мачбол, но датчанина успя да го неутрализира. Българинът стигна до втори мачбол, но отново Руне успя да отрази и да остане в двубоя. Той успя да измъкне гейма и мачът трябваше да се решава в тайбрек. 

В тайбрека Руне започна вихрено и поведе с 4:0 и затвори мача след 7:2 точки.

Григор Димитров завърши турнира със спечелени 100 точки за ранглистата и 80 065 долара от наградния фонд.

На четвъртфиналите Руне ще срещне световния номер 2 Яник Синер, който победи с 2:0 сета немеца Ян-Ленард Щруф.