Първата ракета на България Григор Димитров спечели 9-та си титла в кариерата в турнири от АТП в 18-ия си финал. В статистиката не влизат титлите от Фючърси и Чалънджъри. 

Григор за втори път спечели титлата в австралийския град Бризбън, след като победи във финала с 2:0 сета световния номер 8 Холгер Руне от Дания. Всъщност това беше първа титла за българина от 2017-та година, когато през ноември спечели титлата на финалния Мастърс в Лондон. 

Първата титла на Григор е през 2013-та в Стокхолм, а след това през 2014-та той печели три турнира - Акапулко, Букурещ и Куин Клуб в Лондон

През 2017-та година, която до момента е и най-успешната в кариерата на Григор, той вдига цели 4 титли. Започва с трофей в Бризбън, титла в София, която е историческа, защото за първи път и за момента последен българин печели на турнира в България, откакто той стана част от АТП. Григор спечели и първата си титла от сериите Мастърс в Синсинати, а годината завърши по превъзходен начин, след като той триумфира с титлата на финалния Мастърс в Лондон на 8-те най-добри - реално петия по важност турнир след мачовете от Големия шлем. В края на годината Григор беше трети, което е рекордното му класиране в кариерата. 

От тогава до днес Григор игра три финала, но не успя да спечели. 

Днес обаче българинът триумфира в Бризбън и за първи път спечели две титли от един турнир. Той има и още един финал в австралийския град, който му е любим. Тогава той губи от Анди Мъри във финала през 2013-та година. 

В турнирите от Големия шлем Григор има три полуфинала - Уимбълдън 2014, Аустрелиън оупън 2017 и Ю Ес Оупън 2019.