Григор Димитров е амбициран да даде всичко от себе си в турнирите до края годината. Това каза самият той от дома си в Монте Карло в интервю за bTV.

Димитров говори само няколко дни преди да се завърне в България за демонстративния мач срещу Новак Джокович, който ще се проведе на 17 септември от 20 часа в “Арена София”..

“Добре се чувствам в общи линии. Беше разочарование за мен. Бях в много добра позиция. За съжаление, с този спазъм, който получих, нямаше какво да направя” – коментира Григор по повод на представянето си на US Open, където бе принуден да се оттегли в хода на мача от четвъртфиналите срещу Франсис Тиафо.

“На много от турнирите играх много добре. Имах и възможности, от които за жалост не можах да се възползвам. Имам да изиграя още няколко турнира до края на годината, в които искам да бъда на абсолютно ниво, да дам всичко от себе си. Винаги съм харесвал тази част от годината, особено накрая. Винаги съм се чувствал доста добре.”

“За съжаление накрая трябваше да регулирам малко тренировките си и как да се подготвя максимално за последните турнири. Винаги съм натискал малко повече, особено към самия край. Тук трябва да бъда по-фокусиран върху тялото” – допълни Григор в излъчения онлайн откъс от интервюто.
Целото интервю с първата ни ракета, който е №10 в света, можете да гледате в неделя в редаването “120 минути” по bTV.