Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна в първия си мач на София оупън. В среща от втория кръг на турнира Димитров загуби с 0:2 (3:6, 6:7 (3) сета от Иля Ивашка. 

Лошо започна мачът за българина и той беше пробит още в първия гейм, а след дълъг втори гейм Ивашка затвърди пробива и поведе с 2:0. До 5:3 нямаше други пробиви, но Ивашка успя за втори път да пробие Григор и след 6:3 взе първия сет.

Във втория сет имаше доста дълги геймове с възможности за пробив, но до такъв не се стигна до 6:5 за Ивашка. Представителят на Беларус достигна до два мачбола, но българинът успя да ги спаси и да остане в мача. Той спечели и гейма и вкара мача в тайбрек. В него Ивашка стигна до три мачбола при 6:3 и той път го реализира още от първия опит- 7:3 и мач за представителя на Беларус. 

Григор спечели 20 точки за ранглистата и 9380 евро от наградния фонд. 

Иля Ивашка се класира на четвъртфиналите в турнира, където очаква победителя от мача между италианеца Лоренцо Сонего или Холгер Рун от Дания.

В последния мач от вечерната сесия българинът Александър Лазаров, който остана последният наш представител в турнира на сингъл, ще играе срещу италианеца Лоренцо Мусети.