Най-добрият български тенисист Григор Димитров се изправя днес срещу световния номер 1 и абсолютната легенда в тениса - Новак Джокович в битка за титлата на Мастърса в Париж. Двубоят започва от 16:00ч. и ще бъде предаван на живо в българския ефир по Макс спорт 1.

Турнирите от сериите Мастърс са най-важните след срещите от Големия шлем и затова двубоят днес е наистина много значим. 

Отделно това ще е трети голям финал за българина в кариерата му. Той има два спечелени финала на толкова големи турнири през 2017-та година, когато печели Мастърс турнира в Синсинати, а след това завършва и като победител в Турнира на най-добрите 8 в Лондон. Тогава Григор достига и до номер 3 в света, което е най-предното класиране в кариерата му. 

Григор не е играл друг финал на турнири от сериите Мастърс. 

За българина това ще е 17-ти финал в кариерата, а до момента той има 8 спечелени и 8 загуби финала. Най-значимият му е титлата на финалния турнир в Лондон през 2017-та година и Мастърса в Синсинати същата година. Печелил е титли още в Стокхолм, Мексико, Букурещ, Лондон, Брисбейн, София.

Джокович от своя страна може да бъде обявен и за най-великия тенисист, защото е единствения с 24 титли от Големия шлем. Той има и 39 титли от сериите Мастърс, а това ще бъде негов 59 финал само в Мастърсите. Макар да е на 36 години Ноле е световен номер 1 и през тази година носител на цели три от четирите титлите от Големия шлем. Джокович не успя да спечели само Уимбълдън, след като загуби от Карлос Алкарас във финала. Общо Ноле ще играе в 137-ия си финал, а в тях е печелил 96 и е губил 40. 

Иначе Григор се намира в страхотна форма и взе главата на световния номер 2 Карлос Алкарас на Мастърса в Шанхай, както и на световния номер 3 Даниил Медведев именно в Париж. Освен Медведев Гришо отстрани по пътя към финала още Лоренцо Музети, Александър Бублик, Хуберт Хуркач и вчера Стефанос Циципас.

Джокович отстрани по пътя към финала Томас Ечевери, Талон Гриекспоор, Холгер Руне и вчера Андрей Рубльов. 

Джокович и Димитров са и големи приятели, но днес ще се борят здраво за титлата в Париж. 

Българинът се намира в страхотна форма, но за съжаление няма шанс да влезе в турнира на най-добрите 8 в Торино, който започва в края на следващата седмица, а Джокович ще се бори за титлата в италианския град, а турнирът е и последен за годината. 

До момента двамата са играли 12 срещи и това ще е 13-ят сблъсък между Ноле и Гришо. Джокович има 11 победи, а Григор само една, която беше през 2013-та година отново на турнир от сериите Мастърс в Мадрид на клей.