Грандиозна боксова гала вечер “Духът на България” ще се състои на 3 октомври (събота), от 19:30ч. на Античния театър в Пловдив. За първи път Античният театър ще приеме боксови срещи от подобен ранг. Това ще бъде втора голяма боксова вечер в Пловдив. През декември 2019-та година в зала "Колодрума" се проведе първа подобна боксова гала в Пловдив, а основният мач беше победата на Тервел Пулев срещу американеца Дешон Уебстър. Освен боксовите срещи зрителите ще могат да видят и едни от най-популярните имена на българската музикална сцена като 100 кила, Павел и Венци Венц, Deep Zone Project, Нина Николина, формация “Жарава” и актьорите Веселин Плачков и Янко Лозанов. Водещи на събитието ще бъдат Орлин Павлов и Мария Силвестър. “Духът на България” ще бъде първата по рода си боксова вечер, която ще съчетава спортна, музикална и театрална програма. 

Специален гост на събитието ще бъде Тервел Пулев, очаква се и най-добрият ни боксьор Кубрат Пулев също да уважи боксовата гала. Организаторите обявиха, че ще има и още интересни имена, които ще бъдат гости на събитието.

Боксовата гала вечер “Духът на България” ще се проведе и на 17 октомври във Велико Търново. 

Ще се състоят седем или осем двубоя. Основната среща ще бъде тази на Мартин Мъри от Великобритания, който три пъти се е боксирал за световната титла в средна категория и е играл срещу Генадий Головкин. Негов съперник ще бъде албанецът с италиански паспорт Ориал Колай. В Пловдив ще пристигне и европейският шампион при аматьорите Игор Шевадзутский, който е спаринг партньор на шампионът на IBF в средна категория Генадий Головкин. Украинецът вече има четири победи от четири мача при професионалистите, които спечели с нокаут. Румънецът Богдан Дину, който през миналата година загуби от Кубрат Пулев в САЩ също ще се боксира в Пловдив. Надеждата на пловдивския бокс Пенчо Цветков, който има три победи в професионалния бокс, ще се бие срещу софиянеца Мирослав Николов. Атрактивна ще бъде и единствената женска среща на боксовата гала. Българката Джоана Нуамеруе, която направи своя официален дебют в профи бокса през декември в зала "Колодрума" в Пловдив ще се изправи срещу чехкинята Тереза Двуракова. Джоана ще търси реванш срещу Двуракова, от която има загуба в среща по кикбокс.

На 2 октомври от 14:00ч. на Римския стадион ще се състои официалният кантар на боксьорите, които ще участват в галата.

Боксовата гала вечер ще бъде предавана на живо по най-голямата американска спортна телевизия ESPN, в българския ефир ще бъде в каналите на Нова Броудкастинг груп. Румънската телевизия PRO TV също ще предава битките от Античния театър. 

Билетите вече са в продажба в системата на “Грабо” и касата на културния дом “Борис Христов”. Заради ограниченията свързани с коронавируса на Античния театър ще могат да присъстват 1500 зрители. Вратите ще отворят в 18:30ч. Стартът на шоуто ще бъде в 19:30ч. 

"Не съм виждал подобна програма никъде по света. Идеята е наша - българска и не случайно заглавието на боксовата шоу вечер е “Духът на България”. Ще съберем на една сцена спортисти, музиканти и актьори. Искаме да покажем българския дух, който е в нас, понякога е обременен. Годината беше доста тежка. Искаме да се вдигнем духом. Целта ни е да направим спектакъл, който не е правен никога. Ще бъде една магична вечер. Призоваваме зрителите да дойдат и да видят какво сме подготвили. За тези, които няма да успеят да присъстват на шоуто то ще бъде предавано в българския ефир в каналите на Нова Броудкастинг груп, както и по канал като ESPN", заяви пред Trafficnews.bg организаторът на събитието Ивайло Гоцев, който е мениджър на Кубрат и Тервел Пулеви.