Срещата между премиера на България Бойко Борисов, спортния министър Красен Кралев и петима представители на "синята" общност завърши. Четири организации на привържениците имаха свои членове, които участваха в дискусията за бъдещето на Левски. Те влязоха в сградата на Министерския съвет малко преди 10:00 часа, а срещата завърши малко след 12.

Поводът за този разговор бе притеснението сред "сините" фенове, което се породи в последните дни след твърденията на собственика на Левски Васил Божков, че клубът ще фалира, ако му бъде отнет бизнеса с "Национална лотария". Бизнесменът смята, че до този сценарий ще се стигне, ако бъде приет законопроектът на лидера на НФСБ и зам.-председател на Народното събрание Валери Симеонов за промени в Закона за хазарта.

"Не сме тук, за да защитаваме корпоративни, частни интереси, лицензи и не ни интересува Закона за хазарта. Това, което нас ни интересува, е единствено и само какво се случва с Левски, какви са вашите виждания и как ще я караме оттук нататък“, заяви позицията на "сините" фенове Степан Хиндлиян, председател на Националния клуб на привържениците на Левски.

"Аз също съм левскар. Но вие сте тези, които обвързахте двете теми. ФК Левски е нещо, което го има, ще го има и пак ще го има. Ако искате да го има този футболен клуб, във вида, в който вие си го представяте, акциите трябва да са си при вас. И да си държите управлението на клуба", отбеляза премиерът Борисов в първите няколко минути на срещата. В разговора участваха също министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.