Швейцарският тенисист Роджър Федерер заяви, че е щастлив от представянето си през 2019 година, като се надява да спечели поне един от големите шест турнира през новия сезон. 38-годишният Федерер имаше достатъчно силни моменти през завършилата кампания, като триумфира на надпреварата от сериите "Мастърс" в Маями, както и в Дубай, Хале и Базел. Той имаше обаче и няколко разтърсващи поражения, особено на финала на "Уимбълдън" срещу Новак Джокович, в който пропусна два мачбола при собствен сервис в петия сет. Приоритет за Федерер през 2020 година са четирите турнира от “Големия шлем”, финалната надпревара на АТP в Лондон и Олимпиадата в Токио.

Имах хубава година, играх наистина силно, чувствах се добре физически, нямах съществени здравословни проблеми с изключение донякъде на Откритото първенство на САЩ, но това наистина дори не си струва да се споменава, заяви Федерер в интервю за АP, цитирана от sportal.bg. Победих Новак на Финалния турнир на АТP, спечелих срещу Рафа на "Уимбълдън", като цяло играх добър тенис, но не успях да спечеля голяма титла, а това е нещото, което искам да променя през 2020 година. Това е моята цел за новия сезон, да се опитам да спечеля един от големите пет турнира плюс Олимпийските игри, които са шестият, допълни той.

Федерер счита, че най-малки шансове за успех той ще има на клея на "Ролан Гарос" в Париж. Знам, че на "Ролан Гарос" винаги е по-трудно. Но на всички останали имам своите шансове. Ще бъда доволен, ако успея да защитя и титлите си от този сезон. Чувството да печелиш трофеи е страхотно, дори "Хомпан Къп или "Лейвър Къп". Много е приятно, когато побеждаваш и си тръгваш от турнира като шампион, каза Федерер.

Целта ми като цяло ще бъде да взема възможно най-много титли, а ако мога сред тях да бъде и някоя от големите, за предпочитане "Уимбълдън", Откритото първенство на САЩ или на Австралия, Олимпиадата - която е да е от тях, би било прекрасно, добави швейцарският Маестро.