Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер призна, че за момента тренира, тъй като счита за завръщането на тениса все още е далеч и няма причина да го прави. Професионалният тур при мъжете и жените е замразен от началото на март насам, като ръководните организации АТП и WTA се надяват тенисът да се завърне през август с турнирите в Северна Америка, но това все още е под въпрос, предаде Нова тв.

"В момента не тренирам, защото, честно казано, не виждам причина да го правя. Доволен съм от физическото си състояние и мисля, че завръщането на Тура е далеч. Също така мисля, че е важно за психиката ми да се насладя на тази почивка, защото съм играл толкова много тенис преди това. Когато се приближим до подновяване на турнирите и имаме ясна цел, която да преследваме, тогава ще бъде супер мотивиран да тренирам", сподели световният номер 4.

Швейцарският маестро заяви, че се надява, когато тенисът се завърне, това да се случи с фенове по трибуните. "Не мога да си представя празен корт. Надявам се това да не се случва. За нас, разбира се, е възможно да играем без фенове. Но се надявам Турът да може да се завърне в традиционния си вид. Подновяването на тениса трябва да изчака, докато е възможно поне половината или една трета от трибуните да са заети от фенове. За мен да играем големи турнири пред напълно празни трибуни би било много трудно", коментира 38-годишният Федерер.