Григор е мой брат, това заяви носителят на 24 титли от Големия шлем Новак Джокович на пресконференцията преди демонстративния им мач тази вечер от 20:00 часа в “Арена София”. Шоуто е организирано от фондация “Григор Димитров” в подкрепа на деца в неравностойно положение.

"Удоволствие е да бъда тук за втори път. 2012 година беше за друга кауза, сега е за тенис. Ние сме приятели с Григор, дъли години сме в тениса. Преди четири години той дойде на “Адриа Тур” в Белград и аз му обещах да дойда един ден да играя в София. Радвам се, че мога да помогна на неговата фондация и на инициативите му. Изпитвам задоволство и позитивна енергия от идването ми в България", заяви Джокович.

Той изпадна в бурен смях при въпроса "Има ли нещо по-специално в отношенията му с Григор?", но след това отговори сериозно: "Играли сме много пъти на турнири, езиците ни се сходни и се разбираме отлично. Познаваме се от много години, имаме уважение един към друг. Наричам го моят български брат. Играли се в Сърбия, много се радвам, че сега ще играем в София за благотворителните инициативи на Григор".

Двамата бяха попитани дали са уговорили мача, на което Джокович отвърна с уклончивото “Не знам”, а Григор каза през смях: “Уговорили сме какво ще правим след мача!"

Бившият №1 в света не се стърпя и отново запя “Луда по теб” на Камелия, загатвайки че след срещата купонът ще се пренесе от “Арена София” на друго място.

В края на пресконференцията Григор Димитров и Новак Джокович получиха специални подаръци - изрисувани дънкови якета на световноизвестния български дизайнер Владимир Николов, познат като Vladi Art. Той е правил дрехи и за други спортни звезди като Флойд Мейуедър, Тайсън Фюри и Конър Макгрегър.