Двама волейболисти се оттеглят от националния ни отбор. Теодор Салпаров официално обяви оттеглянето си от представителния тим в профила си във Facebook. Такава крачка предприема и капитанът Виктор Йосифов. Двамата изиграха последния си мач за България снощи.

България загуби на полуфиналите в олимпийската квалификация от Германия с 1:3 гейма.

"Скъпи приятели, дойде време да обявя официално и тук, че вчерашният ни мач беше последният за мен и Виктор Йосифов с фланелките на Националния отбор! Не ми е лесно да опиша всички години и емоции, които са събрани в душата ми и да ви ги предам в няколко изречение, но ще опитам", гласи съобщението на Салпаров.

С момчетата често сме прекарвали повече време заедно от колкото с близките си! Докато играем за флага през тези години ние израствахме, родиха се децата ни, едни идваха - други си отиваха, но едно не се промени - желанието ни да прославяме България с успехи, продължава трогателното изявление.

Салпаров направи и лична равносметка за кариерата си в отбора:

Бронзови медали на Световното Първенство 06’ в Япония!

Бронзови медали от Европейското първенство 09’ в Турция!

Участие на две поредни Олимпийски игри - 08’ в Пекин с 5то място в класацията и 12’ в Лондон с 4то място, когато не ни достигна малко, за да се качим на почетната стълбичка.