Дилиън Уайт спечели по точки двубоя си срещу Оскар Ривас на галавечерта в “О2 Арена” в Лондон, Англия. Сблъсъкът бе за междинната титла на Световния боксов съвет (WBC). След тази победа Уайт си остава официален претендент за титлата на (WBC).

Срещата обаче не мина съвсем по мед и масло за британеца, който трябваше да престои на ринга пълните 12 рунда. Той имаше леко предимство в мача, но имаше и трудни моменти, а в 9-ия рунд дори бе пратен на земята от своя съперник.

Всъщност двамата боксьори направиха доста интересен за наблюдаване мач и публиката в залата не скучаеше в нито един момент. В краяна сметка обаче съдиите единодушно присъдиха победата на сметката на Уайт, като резултатът в трите съдийски карти бе 115:112, 115:112 и 116:111 за британеца, информира sportal.bg.

Това бе 26-и успех за 31-годишния Уайт на професионалния ринг (17 с нокаут), като той има и 1 поражение в актива си. За 32 годишния Ривас пък това бе първа загуба, като до момента той имаше 26 успеха (18 с нокаут). Колумбиецът обаче се препъна в първия си по-сериозен тест в кариерата си на най-високото ниво в бокса.