Вчера на писта “Дракон” се проведе втори кръг от единствения в България едномарков автомобилен шампионат Eneos Cup. В слънчевия неделен ден, освен с топлото време, състезателите трябваше да се справят и с много сгъстената програма на събитието. В един ден се проведоха двете тренировки за време, както и двата старта за втория кръг от шампионата. Участниците в този кръг бяха с един повече, след като първия шампион в Eneos Cup - Ташо Ташев се присъедини отново към надпреварата.

Най-бързо време в двата квалификационни манша постигна Христо Чаков, който спечели първия кръг от надпреварата, провел се през месец юни. С второ време в квалификациите остана Васил Александров, а разликата между него и чаков бе едва 0.116сек. Денислав Терзийски остана трети. Четвърти и пети на стартовата решетка за първото състезание застанаха съответно Ташо Ташев и Антоний Тонев, а на шесто и седмо място се наредиха Камен Василев и Христо Христов.

Христо Чаков се възползва от полпозишъна и успя да спечели първото състезание за деня. Втори с изоставане от малко над секунда финишира стартиралия от трета позиция Денислав Терзийски. Той успя да се пребори за второто място с Васил Александров, който остана трети. На четвърто място остана Ташо Ташев, а Антоний Тонев остана пети. Шести и седми завършиха Камен Василев и Христо Христов.

Второто състезание, провело се при реверсивна стартова решетка беше спечелено от Денислав Терзийски. Той остави зад себе си Антоний Тонев, който финишира на 2.574сек. зад победителя. На трето място завърши Васил Александров, а четвърти отново стана Ташо Ташев. Победителя от първия старт Христо Чаков финишира пети и остави зад себе си Камен Василев и Христо Христов.

С победата си във второто състезание и второто място в първия старт Денислав Терзийски си гарантира победата във втория кръг на Eneos Cup. Той събра актив от 43 точки и поведе в шампионата. Христо Чаков завърши на второ място със събрани общо 35 точки. Така той отстъпи лидерската си позиция в шампионата. Трети на почетната стълбичка се качи Васил Александров с актив от 30т. Антоний Тонев остана четвърти (28т.), пети Ташо Ташев (24т.), който записва първи точки за сезона. Камен Василев (16т.) и Христо Христов (12т.) допълниха седмицата.

Класиране след II-ри кръг на Eneos Cup:

1. Денислав Терзийски - 76т.
2. Христо Чаков - 72т.
3. Васил Александров - 63т.
4. Антоний Тонев - 53т.
5. Камен Василев -  38т.
6. Христо Христов - 30т.
7. Ташо Ташев - 24т.