Състезателката по спортна аеробика Дарина Пашова изпрати изключително силна година. Тя стана световен шампион в категория тройки и бронзов медалист на индивидуална на Световното първенство в Баку, Азербайджан. На Европейското в Пезаро, Италия завоюва две европейски титли. Дарина завърши на второ място в класацията за Спортист на Пловдив. Вижте какво заяви спортистката пред TrafficNews.

"Това е най-успешната ми година в цялата ми спортна кариера. Най-хубавия ми момент беше на Европейското първенство в Пезаро, Италия, където завоювах две европейски титли. Това беше състезанието, на което успях на истина да се отпусна и да почувствам свободата на това, което правя. За мен това беше състезанието мечта. Огромно е признанието да си втори в класацията Спортист на Пловдив. Преди години бях на второ място и в класацията за най-добър млад талант на Пловдив. Надявам се някой ден да стана някой ден да успея да стана и Спортист номер 1 на Пловдив", заяви Дарина Пашова.

"Догодина ми предстои участие в Световните игри, които ще бъдат в САЩ. Там ще участвам само в категория тройки, тъй като само в тази категория може да участвам и нямам право да участвам в индивидуалната", каза състезателката по аеробика.

"За нас всички, които тренираме спортна аеробика най-голямата мечта е нашият спорт да стане олимпийски. За момента обаче това е много трудно да се случи. Ние всички полагаме усилия това да се случи. На всички големи състезания организираме срещи с всички атлети, на които обсъждаме как спортът ни да бъде по-добър и как да променим спорта и да бъде по-разбираем. От гледна точка на спортистите е много лошо да отпадат спортове от Олимпийски игри. Всеки състезател смята, че неговият спорт е най-важен. Аз съм състезател отдаден на спорта си. Аз се чувствам много добре в спорта и наистина искам моя спорт някой ден да стане олимпийски и да го представя по най-добрия начин", заяви Дарина относно бъдещо включване на спортната аеробика в Олимпийските игри. 

"Пожелавам си да бъдем здрави, защото имаме волята, имаме хъса и сме амбициозни. Пожелавам си да постигнем това, за което мечтаем", каза още световната и европейска шампионка.