Четири волейболистки на Марица (Пловдив) попаднаха в състава на женския национален отбор по волейбол за предстоящата олимпийската квалификация в Нидерландия. В състава на доскорошния селекционер на маричанки Иван Петков попаднаха капитанката Лора Китипова, Александра Миланова, Жана Тодорова и Христина Русева – Вучкова. Олимпийската квалификация ще се проведе от 7 до 12 януари в нидерландския град Апелдоорн. Момичетата на Иван Петков попаднаха в Група А заедно с домакина Нидерландия, Азербайджан и Полша.

„Всички сме много мотивирани. Най-важното е, че сме здрави. Имаме да изгладим някои дребни детайли от играта, но смятам, че нещата ще се получат. Когато има желание, се получава всичко, а ние отиваме с голямо такова. Не успяхме да се класираме от първата квалификация, сега ще бъде малко по-трудно, но ще се постараем. Пожелаваме си да го направим“, заяви Лора Китипова преди олимпийската квалификацията.

“Безкрайно съм щастлива отново да съм с националния отбор. Беше една пълна и заслужена почивка. Момичетата изключително много са напреднали за едно лято. Имаме още много работа. Чувствам се много добре, всичко върви по план. Въпросът е да запазим концентрация и да се представим така, както се очаква от нас. Аз съм много мотивирана. Все едно за първи път съм тук, в националния отбор. Олимпийската квота е мечта за всеки спортист. Всички отиват там с нагласа да победят. Предпочитам за сега да не говоря повече. Ако Холандия е основният фаворит, то с другите отбори сме способни да се справим. Шансовете ни за успех? 80% – 85%. Отидем ли на Олимпиада ще е супер! Трябва да покажем играта, на която сме способни”, заяви Христина Русева – Вучкова.

Разпределители:

Лора Китипова
Петя Баракова

Посрещачи:

Александра Миланова
Вангелия Рачковска
Гергана Димитрова
Елица Василева
Мария Каракашева

Диагонал:

Силвана Чаушева

Центрове:

Мария Кривошийска
Мира Тодорова
Нася Димитрова
Христина Русева – Вучкова

Либера:

Жана Тодорова
Кристиана Петрова