"Ботев" (Пловдив) привлече младия талант на "Янтра" (Габрово) Симеон Турлаков. Това съобщиха от досегашния му клуб.

 От два сезона и половина насам той тренира с мъжкия отбор на габровци, направи и официален дебют във Втора лига само на 14 години и 71 дни в двубой срещу "Лудогорец-2", което го превърна в най-младия български играч с минути в професионалния ни футбол. Стана част и от националния отбор на България за своята възраст, като вече има изиграни осем международни срещи с националната фланелка.

Младият полузащитник на "Ботев" (Пд)  Димитър Тонев ще играе под наем в  "Крумовград" през новото първенство. Любимецът на "жълто-черните" фенове проведе част от подготовката с родния си отбор, но треньорското ръководство прецени, че за него е най-добре да трупа опит в друг тим. През миналия сезон той се състезаваше за  "Пирин" (Благоевград), като преотстъпен.

21-годишният халф има 73 мача за "Ботев", в които отбеляза 4 гола. През миналата година той удължи договора си с клуба.   Сега пък ще се рита пък за новата в елитния ни футбол "Крумовград". 

"Жълто-черните" футболисти продължиха подготовката си в Пловдив. За четвъртък и петък е предвидена по една тренировка.

В събота и неделя ботевистите ще изиграят две контролни срещи, като повече информация за тях ще бъде публикувана по-късно.