Боксовият клуб „Ботев Пловдив“ също излезе с позиция след отвореното писмо на „Бултрас Файт Клуб“. Оттам заявяват, че в момента извършват голям ремонт на залата, поради което тренировъчния процес не е възможен.

Те казват, че след ремонта всички трениращи са добре дошли, като дори от клуба ще предоставят безплатни тренировки на деца до 14 години. По надолу обаче те казват:

„Вярваме, че с добра воля от страна на кмета на град Пловдив г-н Костадин Димитров, може да се предостави временно ползване на съседната зала за тайкуондо, която е лично негова, и така всички трениращи да не прекъсват своите занимания. Тази зала може да служи като временно решение, докато кметът и общината успеят да намерят подходящо помещение за "Bultras Fight Club", което те да поддържат и чрез което да развиват своите спортисти“.

С това те недвусмислено казват, че няма да приемат повече клуба по кикбокс в залата, като казват на кмета да даде залата по таекуондо, която описват като „лично негова“.  Всички зали в спортния комплекс на бул. „Източен 10“ са общинска собственост, дадени на клубовете по закона за спорта.

Bultras Fight Club: 200 трениращи може да останат без зала заради лична вендета! Кметът: Няма да го допуснаОт клуба по кикбокс готвят мащабен протест, смятат, че Илиян Филипов стои зад атаката срещу тях

Ето и цялата позиция на Боксов клуб "Ботев Пловдив", без редакторска намеса:

Изявление от Боксов клуб "Ботев Пловдив" във връзка с текущата ситуация със спортната зала на бул. „Източен“ 10

Уважаеми членове на Боксов клуб "Ботев Пловдив", родители, приятели, кмета на град Пловдив г-н Костадин Димитров, заместник-кмета по „Спорт и младежки дейности“ г-н Николай Бухалов, председателя на Общински съвет – Пловдив г-н Атанас Узунов, и всички пловдивчани,

Във връзка с текущите събития и предстоящия ремонт на нашата тренировъчна зала, бихме искали да внесем яснота и да изразим нашата позиция по въпроса.

Текущо състояние и необходимост от ремонт:

Както вече информирахме в предишните ни изявления, състоянието на залата на бул. „Източен“ 10 е критично. Покривът е в лошо състояние, подовата настилка е износена и необезопасена, съблекалните и баните са неподходящи за ползване, а електрическата инсталация и осветлението са опасни и остарели. Всички тези фактори представляват сериозни рискове за здравето и безопасността на нашите трениращи.

Планиран ремонт:

За да осигурим безопасна и модерна тренировъчна среда, планирахме да стартираме ремонт на 1 юли 2024 г., финансиран чрез частни инвестиции. Ремонтът включва подмяна на подовата настилка, изграждане и обзавеждане на нови съблекални и бани, подмяна на осветлението, ремонт на покрива, модернизация на електрическата инсталация и други подобрения. Към този момент ремонтът не е стартиран, защото много от трениращите не идват и залата е пълна с лични вещи, които е възможно да са напълно изоставени, имайки предвид текущото състояние на залата. Изпратихме допълнителни уведомления за стартиране на ремонта на 19 юли 2024 г., за което уведомихме и община Пловдив.

Отговор към позицията на "Bultras Fight Club":

Съжаляваме, че "Bultras Fight Club" изразяват недоволство и планират протестни действия. Нашата цел никога не е била да лишим когото и да било от възможността за тренировки. Напротив, след завършването на ремонта, всички трениращи ще бъдат добре дошли, като дори Боксов клуб "Ботев Пловдив" ще предостави безплатни тренировки за деца до 14 години и условия за провеждането им.

Предложение за временно решение:

Ние разбираме необходимостта на "Bultras Fight Club" да продължат своите тренировки по време на ремонта и че техният клуб няма собствена спортна зала, в която да тренира. Вярваме, че с добра воля от страна на кмета на град Пловдив г-н Костадин Димитров, може да се предостави временно ползване на съседната зала за тайкуондо, която е лично негова, и така всички трениращи да не прекъсват своите занимания. Тази зала може да служи като временно решение, докато кметът и общината успеят да намерят подходящо помещение за "Bultras Fight Club", което те да поддържат и чрез което да развиват своите спортисти.

Подкрепяме усилията на всички спортни клубове да продължат своята дейност и сме готови да сътрудничим за намирането на дългосрочно решение. Вярваме, че с общи усилия и разбиране, можем да осигурим нужните условия за тренировките на всички спортисти в Пловдив.

Безплатни тренировки за деца:

След завършването на ремонта, Боксов клуб "Ботев Пловдив" ще предостави безплатни тренировки за деца до 14 години. Това е нашият начин да подкрепим развитието на младите таланти и да дадем своя принос към българския спорт.

Заключение:

Българският спорт страда от години и е време да обединим усилията си за подобряване на условията за тренировка. Настоящият ремонт, макар и частна инвестиция, е насочен към подобряване на общински имот и цели създаването на безопасна и модерна спортна среда. Инвестицията ще надхвърли 200 000 лева, което е многократно над изискванията по договор. Призоваваме всички спортисти, трениращи и техните родители да проявят разбиране и търпение. Нека заедно работим за бъдещето на спорта в Пловдив.

Благодарим ви за подкрепата и разбирането.

С уважение,

Боксов клуб "Ботев Пловдив"