Един от бившите треньори на първата ни ракета Григор Димитров - Патрик Муратоглу, вярва, че Новак Джокович е по-добър от Роджър Федерер и Рафаел Надал и има всички шансове да остане в историята като най-успешният тенисист за всички времена.

В момента 32-годишният сърбин е с 16 титли от “Големия шлем”, като е на 4 зад рекордьора Роджър Федерер и на 3 зад Рафаел Надал. Джокович е най-младият от тримата, като разликата му във възрастта с Федерер е 6 години, а с Надал – 1.

Когато голямото трио играе най-добрия си тенис, най-често печели Новак. Ако Новак не бе изчезнал от тениса за почти две години, сега вероятно той щеше да е играчът с най-много титли от “Големия шлем”. Мога да си представя, че един ден той ще бъде най-успешният играч в историята, изрази мнението си Муратоглу пред Tennis365.com, цитиран от sportal.bg.

В същото време 49-годишният специалист се изказа ласкаво и за швейцарския Маестро Роджър Федерер. “Роджър е гений. Той играе тенис по перфектен начин. Не си спомням някой друг да е играл някога така. И мисля, че няма да видя друг такъв играч докато съм жив. Можете да заснемете Роджър и след това да пуснете касетата на “слоу моушън”. Ще видите, че всичко, което прави той е перфектно”, коментира Муратоглу.