Новак Джокович записа поредната си победа над Рафаел Надал на твърди кортове. Сърбинът спечели с 6:2, 7:6(4) във втория мач от финала на отборния турнир ATP Cup, а Сърбия спечели първото издание на надпреварата след успех с 2:1 срещу Испания. В първия мач Роберто Баутиска Агут даде аванс на испанците, след като победи Душан Лайович с 6:1, 7:5. В мача на първите ракети Новак доминираше от началото като накара съперника му да играе по-дефанзивно. В този период испанецът не можеше да се справи с темпото на Джокович и загуби първата част с 2:6. Втория сет бе далеч по-равностоен, което превърна двубоя в спектакъл и към неговия край двамата направиха фантастични разигравания. Сърбинът не отстъпи и сантиметър, справи се с опита на Рафа да се върне в мача и взе тайбрека на втория сет, с което стигна до крайния успех.

Джокович спечели 19-и пореден сет и девета поредна победа срещу Надал на твърди кортове. Последната му загуба от световния номер 1 на тази настилка бе на финала на US Open през 2013 г. Миналата година Новак спечели седма титла на Откритото първенство на Австралия, а в битката за трофея нанесе на Рафа единствената загуба в три сета на финал от Големия шлем.

В решителния мач на двойки Джокович и Виктор Троицки надиграха Пабло Карено Буста и Фелисиано Лопес с 6:3, 6:4 и донесоха победата на Сърбия.