Днес българската тенис звезда Григор Димитров навършва 29 години. Той заслужено печели прозвището ракета номер 1 на България и се превръща в любимец на публиката.

Роден на 16 май 1991 година в Хасково в семейство на спортисти. Баща му Димитър Господинов е треньор по тенис, а майка му Мария е спортна учителка и бивша волейболистка. За първи път хваща ракета, когато е на три години, а от 5-годишна възраст започва да играе редовно.

Докато е още малък за подготовката му се грижи баща му, Едва на 16 години Григор прави своя избор и се отдава на професионалния спорт. Най-добрият български тенисист в историята при мъжете може да се похвали с множество извоювани победи и световни признания.

Григор Димитров е носител на шампионските титли на Уимбълдън и Откритото първенство на САЩ през 2008 г. за юноши. В професионалната си кариера е спечелил 8 титли от Световния Тур на ATP (Асоциацията на професионалните тенисисти), като най-значимите от тях са на турнирите от финалния Мастърс в Лондон и Мастърс 1000 в Синсинати. За първи път се изкачва в Топ 10 на световната ранглиста през юли 2014 г., а на 20 ноември 2017 г. достига до своето върхово постижение, 3-то място сред най-добрите тенисисти в света. Има три полуфинала в Големия шлем при мъжете - на Уимбълдън през 2014 г., в Австралия през 2017 г. и на Ю Ес Оупън през 2019 г. Има победи и срещу тримата големи на съвременния тенис - Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович.

До края на 2019 г., в професионалната си кариера поединично печели 304 от 505 изиграни срещи. Димитров е сочен от редица световни специалисти за сигурен бъдещ номер 1 в света, като това мнение се споделя дори от икона на спорта като Рафаел Надал.

Екипът на TrafficNews му пожелава да продължава да се изкачва по стълбицата на успеха, за да стигне един ден на мястото, което му приляга най-много.

Честит рожден ден, Гришо!