Дарен Кирилов зае пето място на 200 м. съчетано плуване, а Дейвид Найденов се нареди девети на 1500 м. свободен стил в последните стартове с българско участие на турнира за юноши и девойки Mediterranean Swimming Cup в гръцкия град Лариса. Кирилов финишира за 2:08.96 и записа още едно добро представяне. Найденов даде време 16:28.15 мин.

Равносметката на българското участие в Лариса е един златен, един бронзов медал и национален рекорд за девойки. Дарен Кирилов спечели надпреварата на 400 м. съчетано плуване при юношите. Катрин Радичева се нареди трета на 200 м. бруст, а Симона Иванова постави нов национален рекорд за девойки на 100 м. свободен стил - 59.26 сек. С петима състезатели България се нареди на девето място в общото класиране на нациите. В турнира участие взеха плувци от 13 страни. Отборната титла беше за Италия, следвана от Франция и Гърция.

“Доволен съм от постиженията и класиранията на всички състезатели, които взеха участие в турнира. Надпреварата беше много силна и беше с ранг на мини европейско първенство. Надявам се, че дадохме старт на много добър и успешен сезон за по-големите възрасти. Започнахме участие в международни състезания през втория цикъл от 2023 г., който ще бъде наситен с надпревари. Това беше първото от поредицата състезания, в които ще участва българският национален отбор и се надявам, че поставихме началото на успешно представяне за Европейското първенство за юноши, Световното първенство за мъже и жени във Фукуока и на Европейското първенство за състезатели до 24 г. В Лариса беше даден за пореден път пример как български плувци могат да намерят място сред най-добрите осем в европейския елит”, каза след края на надпреварата старши-треньорът на националния отбор Кристиян Минковски.