Мъжкият национален отбор по баскетбол победи Португалия с 90:82 в последния си мач от предварителните квалификации за европейското. Мачът се игра в препълнената зала в Ботевград и националите бяха много близо да спечелят с необходимите 11 точки, за да продължат към същинската част от пресявките. 

Първата четвърт завърши при 19:19, а втората при 24:21 и така на полувремето националите ни имаха три точки преднина при 43:40. 

Момчетата на Росен Барчовски изиграха страхотна трета четвърт, която спечелиха с 27:18 и в нея достигнаха и до нужния резултат, който им беше необходим. 

Последната четвърт беше много драматична. Националите водеха и с необходимите 11 точки, но за съжаление частта беше спечелена с 24:20 от гостите и крайният резултат беше 90:82. 

Така България не успя да се класира директно за същинската част от европейските квалификации. Националите ще имат все пак още един шанс за класиране, но в по-тежка група заедно с Хърватия. 

Най-резултатен за България стана Александър Везенков с 30 точки, Чавдар Костов добави 19, а с 18 завърши Павлин Иванов. Пловдивчанинът Димитър Димитров игра почти 15 минути и се отличи с 6 точки. 

За Португалия най-резултатен стана Траванте Уилиамс с 21 точки.