Българите Симеон Павлов и Вальо Пелтеков се представиха достойно на състезанието от най-висок ранг по фрийраид в най-оспорваната категория - ски мъже. Стартът във Франция се проведе на северния склон на Мон Валисан (2900 м) при много трудни снежни условия. Склонът е много дълъг, с денивелация 550 метра и напълно непознат за нашите състезатели. Симеон направи силно спускане за тежките условия, с много добра и креативна горна част, но в дъното на склона при траверс със заледени бабуни, загуби контрол и едната ска му се откачи, което не му донесе точки.

Вальо направи чисто и сигурно спускане, което му носи 18-то място в силната конкуренция, което все пак ще му помогне за издигането в годишния ранкинг. Победител стана Маел Оливие от Франция, а при сноуборд мъже с изключително силна линия, която засенчи много от линиите на скиорите, спечели световният шампион от Freeride World Tour - Виктор де ла Рю (Франция). Следващият старт за Симеон и Валери отново ще е с най-висок ранг 4 звезди в Бес Аркс (Франция) на 1-и февруари.

Преди състезанието при мъжете отлично се представиха нашите представители при юношите и девойките Бобо Гарибов и Тина Близнакова /на снимката/, които записаха втори места в ските на състезанието в Австрия.

Вижте спускането на Симеон Павлов:

 

Ето какво може и Бобо Гарибов: