Вижте какво заявиха старши треньорът на Академик Йордан Янков и баскетболистът Дайшон Найт след отпадането на четвъртфиналите в НБЛ с 1:2 победи от Балкан.

Йордан Янков - старши треньор на Академик

Тук в Ботевград винаги е удоволствие да играеш пред такава публика. Може би не ни достигнаха две притежания да победим или да играем продължения. Не ни достигна опит. Аз се гордея с характера и борбата, които показаха моя отбор. Аз се надявам в следващите години младите ни състезатели да работят още и да им се дава шанс независимо дали са при нас или в друг отбор. За мен разликата беше, че при 41:41 и двата отбора не вкараха кош и тогава можехме да направим по-голяма разлика в този момент. Тони се бори наистина мъжки. Като цяло стрелбата ни куцаше и прецених Тони да стреля повече. Не смятам, че ние сме направили нещо, което не е феърплей. Редовният сезон беше изпълнен с доста резерви. Имахме проблеми не само с гъстия календар, а и с контузени играчи. За мен беше важно, че в най-важната част от сезона изиграхме най-силните си мачове и бяхме на крачка от това да продължим към полуфиналите.

Дайшон Найт - играч на Академик

Днес беше мач на защита и двата отбора играха много добра защита. Те вкараха по-важните стрелби. Крис ни вкара важна тройка и нямаше време да върнем разликата. Аз бях концентриран изцяло върху това, което става вътре в игрището и не ни повлия, че те бяха домакини. Нищо не знае какво ще се случи през следващата година и не мога да кажа къде ще играя.