Академик Бултекс 99 грабна ценна победа над гостуващия Академик Сф в поредния кръг на НБЛ. Пловдивският баскетболен тим навакса 4 точки пасив на почивката и след силна втора част спечели с  88:70 /18:14, 18:26, 34:12, 18:18 /. Отборът на Асен Николов изкова успеха си в третата четвърт, която спечели с 22 точки разлика, а в четвъртата направи аванса още по-голям.

Академик Бултекс 99 започна силно и направи серия от 10:0 след две тройки на Бачев и Кнежевич и кошове на Боуен и Венелин Христов. Гостите се стегнаха и съумяха да стопят 6 точки от този пасив до края на първата четвърт. Втората започна равностойно, но със силна игра в защита Академик Сф успя да обърне резултата в своя полза. Секунди преди почивката старши треньорът на домакините Асен Николов реагира остро срещу неточни съдийски отсъждания в ущърб на пловдивчани и бе отстранен от игрището. В крайна сметка двата тима се оттеглиха на антракта с аванс от 4 точки за Академик Сф.

Пловдивският тим излезе преобразен за втората част и с изключително вдъхновена игра и с подкрепата на публиката направи двуцифрена разлика 3 минути преди края на третата четвърт. Разликата набъбна на 18 точки след тройки на Тенчев, Груев и Секулов. В последната четвърт домакините парираха опитите на съперника да се върне в мача, а благодарение на силните изяви на Томич и Секулов разликата прехвърли 20 точки към края на срещата.

Именно Обрад Томич бе най-резултатен за победителите със 17 точки, Кнежевич добави 15, Груев – 11, Секулов и Бачев се отчетоха с по 10 точки. За Академик Сф се отличиха Чернокожев с 12 точки, Андрей Иванов и Милов с по 11, като първият добави и 11 борби за дабъл-дабъл. Грозев и Димитров вкараха по 10.

На почивката на мача спортният директор на Академик Бултекс 99 Тина Димитрова подари клубно шалче и календар по повод 14-годишния рожден ден на момчето в неравностойно положение Тони Панайотов, чиято мечта е да стане спортен журналист. След мача пък целият отбор на домакините се снима с него.