Кметът Здравко Димитров и зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов посетиха стадиона на Локомотив, веднага след като инспектираха Колежа.

Там бяха посрещнати от спортния директор Георги Иванов, управителят на фирмата "Рудин" Живко Желев, която ще отговаря за строителството, и кметът на район "Южен" Костадин Язов.

Градоначалникът връчи на Георги Иванов поздравителен адрес от Община Пловдив за рождения ден на собственика на клуба Христо Крушарски, който отсъстваше.

В залата за пресконференции беше показана визията на новия стадион. Очаква се разрешение за строителство от Общината.

Кметът на район "Южен" Костадин Язов заяви, че се работи по проекта. Язов каза, че идейният и техническият проект за "Бесика" ще бъдат внесени за издаване на строително разрешение за изграждане поетапно на всички трибуни. Проектите за другите трибуни ще се внасят поетапно.

Като Локомотив ще провежда мачовете си на стадиона, докато текат строителните дейности, като районът на строителството ще бъде обезопасен. 

Припомняме, че първата трибуна, която ще бъде подновена, е Бесика. Планът на стоежа е за три трибуни, като на този етап централната не е включена в проекта. За нея финансиране ще се търси на по-късен етап.

Здравко Димитров прогнозира и победа с 3:1 за Локомотив в днешния двубой срещу Етър.