Локомотив ще е домакин на Левски днес в поредна среща от първата шестица на родния елит. Двубоят ще се играе от 20:15ч. на стадион "Локомотив" в Пловдив. 

Реално двубоят вече е само за чест, защото след като Ботев спечели Купата, четвъртото място вече не дава бараж за евротурнирите, а двата отбора няма как да достигнат третата позиция, която дава бараж. Ако Ботев не беше спечелил двубоят щеше да бъде за директна битка за четвъртото място и място на баража. 

Преди началото на двубоя шампионския отбор на Локомотив от 2004г. ще бъде посрещнат на Лаута. През тази година се навършват 20 години от единствената шампионска титла на "смърфовете". Те ще бъдат приветствани от феновете и наградени от клуба, а след края на мача ще има и галавечеря. 

Това ще е трети двубой между двата отбора през този сезон. Локомотив спечели с 2:1 в Пловдив, а Левски победи с 3:0 в София. 

В предния кръг Локо загуби от Крумовград с 1:4 като гост, а Левски направи у дома срещу Черно море - 0:0. 

В Локомотив трайно контузен е Калоян Костов, а наказан е Оливие Камдем. 

В класирането Левски е 4-ти с 55 точки, а толкова има и петия Локомотив, но пловдивчани са с по-лоши показатели.

Съдия на двубоя ще е Валентин Железов. 

Вероятни състави: 

Локомотив: Кристиан Томов, Ефе Али, Мартин Паскалев, Тодор Павлов, Мартин Райнов, Евандро, Христо Иванов, Ангел Лясков, Бабакар Дион, Кристиян Пешов, Мичи Нтело.

Левски: Пламен Андреев, Патрик-Габриел Галчев, Келиан ван дер Кап, Цунами, Марин Петков, Карлос Охене, Асен Митков, Фабио Лима, Патрик Мислович, Джауад Ел Джемили, Рикардиньо