Отборът на Локомотив Пловдив записа загуба в последния мач и от редовния шампионат, като отстъпи от отбора на ЦСКА 1948 с 1:0 в София. „Смърфовете” пропуснаха да натрупат преднина пред ЦСКА София преди започването на плейофите. Единственото попадение в мача реализира Ивайло Чочев в 55-ата минута, а Димитър Илиев пропусна дузпа за пловдивчани в 75-ата минута.

С победата си ЦСКА 1948 си осигури място в първата шестица.

В осмата минута ЦСКА 1948 имаше шанс да открие резултата, но удара на Георги Русев беше спасен от Илко Пиргов.

В 18-та минута се стигна до принудителна смяна за "смърфовете". Дейвид Малембана се контузи и беше заменен от Кристиан Гомис.

В 24-та минута Русев центрира, а Ивайло Чочев вкара с глава, но той беше в положение на засада и попадението беше отменено. 

В 33-та минута Карагарен можеше да застраши вратата на Наумов, но след шпагат на Пиргов не се случи нищо интересно. 

В 55-та минута домакините откриха резултата. Георги Русев центрира от корнер, а Ивайло Чочев засече топката с глава и реализира за 1:0. 

В 76-ата минута Локо Пд пропиля отлична възможност да изравни, тъй като Димитър Илиев пропусна дузпа. Петров се хвърли на шпагат, за да спре излизащия сам срещу вратаря Илиев и докосна леко топката, но реферът прецени да посочи бялата точка за нарушение. Капитанът на смърфовете се нагърби с изпълнението й, но нацели лявата греда.

Седем минути по-късно добра триходова атака между Карагарен, Илиев и Умарбаев завърши с шут от границата на наказателното поле на таджикистанеца покрай вратата.

ЦСКА 1948: Даниел Наумов, Георги Господинов (Лазар Марин 56 мин.),, Симеон Петров, Димитър Пиргов, Ангел Лясков, Ивайло Чочев, Ивайло Климентов, Борислав Дамянов, Ангел Бастунов, Денислав Александров, Георги Русев

Локомотив: Илко Пиргов, Динис Алмейда, Лукас Масоеро, Дейвид Малембана (Криситан Гомис 18 мин.), Петър Витанов, Парвиз Умарбаев, Момчил Цветанов, Бирсент Карагарен, Кристиан Илич, Георги Минчев, Димитър Илиев