Легендата на Локомотив Христо Бонев коментира мача Локо - Тотнъм и представянето на националния отбор пред БНТ. 

"Мисля, че младежкият национален отбор са единственият светъл лъч в последно време в нашия футбол. Много малко футболни клубове развиват юношеския футбол. Предстои много работа, много неща трябва да се променят, за да може тези футболисти да са напълно готови и да задоволят с играта си това, което виждаме в съвременния футбол."

"Всички искаме тази сензация да се случи, но играем срещу Тотнъм. Мачът срещу Лудогорец в последния кръг ми дава основание да смятам, че имаме един много добре изграден отбор, който е научен от Акрапович да играе футбола, който иска. Ситуацията няма да е такава, че да се срамуваме от този мач."

"Обстановката е много ентусиазирана в Пловдив. Фактът, че няма да има публика обаче води до отношението до самите футболисти за футбола. Няма ли пълни трибуни и ентусиазъм за мен това не е футбол. Ситуацията е такава, че трябва да се съгласим с условията. Пандемията не е отминала още. Има опасност за връщане на много смъртни случаи."

"Бих казал на футболистите, че няма нищо с което да загуби. От такъв мач можеш само да спечелиш. Ще играем срещу един от най големите отбори в света. Чест е за Локомотив и България, че успяхме да доведем такъв отбор в Пловдив, което ще кара нашите привърженици да се чувстват много щастливи. След няколко дни ще видим какво ще се случи."

"Дерменджиев използва максимално футболистите, които са максимално в добра форма да бъдат викани в националния отбор. В края на мача се случи да допуснат два гола. Има светъл лъч, но той трябва много да работи с тези момчета, за да постигне голям успех."