Локомотив успя да победи Пирин като гост в Благоевград с 3:2 след обрат. Станислав Костов откри за домакините в 29-та минута, но с голове на Георги Минчев в 58-та, 62-та и 89-та минути гостите стигнаха до успеха. Крайният резултат оформи Станислав Манолев в края на двубоя. 

В 27-та минута удар на Станоев премина покрай вратата на Реадер.

В 29-та минута Пирин откри, след като Костов се измъкна добре и стреля от границата на наказателното поле, но изстрела му беше блокиран от защитник на Локомотив, топката обаче се върна към нападателя, който с хубав удар от воле не остави шансове на Реадер за 1:0.

В 42-та минута Салинас стреля, но Хегелман спаси.

В 49-та минута Карачанаков стреля от фаул, но топката срещна гредата.

В 53-та минута последва нов удар на Карачанов, който не затрудни Реадер.

В 58-та минута Локомотив изравни, след хубаво подаване на Умарбаев в пеналта, Минчев изпревари Бодуров и засече с крак за 1:1. 

В 62-та минута пловдивчани напраиха пълен обрат след нов гол на Минчев. Нападателят се възполва от хубаво подаване по тревата от страна на Димитър Илиев. Ударът на Минчев не беше много силен, но и Хенгелман не се намеси добре и топката влетя в мрежата му - 1:2.

В 68-та минута Минчев можеше да вкара много бърз хеттрик, но този път Хенгелман се намеси добре и спаси. 

В 79-та минута последва неточен удар на Костов. 

В 88-та минута Локомотив получи дузпа. Карагарен навлезе в пеналта и беше фаулиран от Иван Тасев. Минчев застана зад топката и оформи своя хеттрик, вкарвайки втори хеттрик от началото на сезона след успеха и над ЦСКА на "Армията" с 1:3.

В добавеното време Тасев беше фаулиран в наказателното поле от Гомис и Манолев успя да реализира дузпата за крайното 2:3.

С победата Локо вече е шести с 23 точки, а Пирин е на 13-и с 12 точки. 

В сряда Локомотив е домакин на Черно море. 

Пирин: Ник Хенгелман, Александър Дюлгеров, Стилиян Николов, Николай Бодуров, Петър Занев, Юлиан Попев (Преслав Йорданов 65 мин.), Станислав Манолев, Светослав Дяков, Красимир Станоев (Иван Тасев 83 мин.), Станислав Костов, Антон Карачанаков (Спас Георгиев 73 мин.)

Локомотив: Лукас Реадер, Олексей Биков (Милош Петрович 72 мин.), Мартин Паскалев, Кристиан Гомис (Артур Крачун 90 + 2 мин.), Бирсент Карагарен, Парвизджон Умарбаев (Шакил Сно 89 мин.), Емил Янчев, Йосип Томашевич, Лукас Салинас, Димитър Илиев, Георги Минчев (Николай Николаев 89 мин.)