На брифинг в Община Пловдив беше презентиран цялостният проект за стадион "Локомотив". На пресконференцията присъстваха кметът на Пловдив Здравко Димитров, зам.-кметът по спорта, младежките дейности и социалната политика Георги Титюков и зам.-кметът по строителството Пламен Райчев, главният архитект на Община Пловдив Димитър Ахрянов. На брифинга беше и управителя на фирма Рудин, която ще строи стадиона, Живко Желев. 

Строителството на стадиона ще бъде на фирма "Рудин, а финансирането е от 12 милиона лева, които Локомотив получи от държавата за строителството на стадиона. 

"Днес е входиран идейният проект за стадиона до 14 работни дни ще бъде издадено строителното разрешение. Не деля отборите. Както искам да бъде завършен единия стадион, така искам и другия. Единия отбор без другия не може да съществува", заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров.

"Ще отговаря на изискванията на УЕФА. Запознати сме с нормативната уредба. Музеи, заведения и феншоп ще има в трибуна "Бесика". На следващото ниво е са санитарните помещения, медицински кабинет, помещения за задържане на агресивни лица и ВИП зала. На самата трибуна ще бъде изписано името "Бесика", заяви Роман Пещерски, който представи проекта. 

"В централната трибуна ще бъдат основните помощници помещения като зали за пресконференции, съдийска стая, ВИП зала, съблекалните на двата отбора. На самите трибуни ще бъда обособени специално ВИП зоната и зоната на медиите. Ще има две табла. Те ще бъдат между южната и източната и между централна трибуна и Бесика. Ще бъдат LED екрани и ще бъдат специални, за да няма влияние на слънчевата светлина. Капацитетът на стадиона ще е около 14 000 зрители. Трите трибуни, които сега ще се строят ще бъдат около 9000 зрители. Общата бройка ще бъдат на 26 рейда. Гостите ще бъдат на южната трибуна", каза още Пещерски.

"Проектът е входиран за одобрение в общината. Трибуна "Бесика" я вкарваме като идеен проект, но с искане за строителство и изпълнихме ангажимента, за да стартираме най-бързо строителството на трибуната. На този етап централната трибуна ще остане като идеен план, докато не се осигури финансиране за нея. В южна трибуна се предвидени временни съблекални за строителството на централната трибуна. Осветлението няма да се пипа, само е възможно някои от стълбовете да се изместят", добавиха още проектантите от "Инжпроект".