Ръководството на Левски е решило да приеме дарението от 500 000 лева от Делян Пеевски, стана ясно след заседанието на Управителния съвет на клуба. Имаше брожения сред феновете да не се приемат пари от спорни политически личности, но в крайна сметка предвид тежката финансова ситуация и неизвестността със собствеността на акциите на клуба, шефовете са преценили да приемат дарението.

Управителният съвет има позиция, че ние носим отговорност към акционерите на клуба и привържениците на Левски да направим така, че клубът да оцелее. Затова няма какво да правим освен да приемем дарието и да го изхарчим прозрачно. Трябва да предадем Левски в добро състояние на следващото управление. Левски не се е молил за това дарение, не сме поставяли условия кой да дарява и кой не. Има дарители, привърженици и на ЦСКА. Всеки дарява по своите възможности, разбира се, заяви изпълнителният директор Павел Колев. Той поясни, че до края на юли ще трябват около 3 милиона лева, за оцеляването на Левски.

Ще има и Общо събрание, което трябва да се проведе на 6 юли, а при липса на кворум - на 22 юли. Все още не е ясно дали условията ще позволяват то да се проведе на закрито, тъй като има около 1000 акционери. Ако това не е възможно предвид ситуацията с коронавируса, събранието ще бъде на стадион "Георги Аспарухов".