Предишното ръководство на Марица е спечелило дело срещу настоящото и може да се върне на власт в клуба, обявиха адвокат георги Иванов и футболната легенда Петър Курдов. До два месеца се очаква решение на Върховния касационен съд, който да се произнесе кое ръководство е легитимно. След като влязохме от Областна в Югоизточната В група през 2014 г. се проведе Общо събрание, което бе минипулирано от част от участниците в Сдружението Марица. На базата на драстични нарушения Обжалвахме в Окръжния съд решенията а именно - избирането на нов председател и УС. Спечелихме и на трите инстанции - Окръжен, Апелативен и Върховен съд, а решенията на Общото събрание бяха отменени, поясни адвокат Георги Иванов. Впоследствие се проведе ново Общо събрание на 17 април, 2015 година. 4-ма от петимата членове на настоящото Сдружение подадоха молби до ръководството, чието вписване съдът отмени. В настоящия момент има решение, от което следва нашето - старото ръководство да бъде вписано в съда. Така се получи казус, за който ще сезираме Върховния касационен съд, за да каже при така стеклите се обстоятелства - подадени молби за членство до отменено ръководство, дали новото такова е редовно. И съдът трябва да се произнесе кое от двете ръководства е легитимно и трябва да продължи да управлява ФК Марица, внесе яснота по правние въпроси адвокат Иванов.

Как ФК Марица е регистриран като акционерно дружество, след като имаме депозирана жалба в Зоналния съвет на БФС срещу опита то да бъде сформирано набързо, зад гърба на всички, запита Петър Курдов. Имаме жалба и в прокуратурата. Делото, което новото ръководство заведе, че съм откраднал парите, дадени за клуба от Алексей Петров, е спечелено от мен в Окръжния и Апелативния съди и в момента те се жалват във ВКС. Човекът помагаше на клуба, подари чисто нов автобус, а те направиха всичко възможно да го прогонят. Новият президент твърди, че разполага с бюджет от 500 000 лева, но аз искам да попитам как функционира клубът, след като въз основата на спечелените от мен дела съм направил запор на банковите сметки. Къде е счетоводството, как става плащането на заплати и премии, как се обслужва спортно-техническия календар. Оставих клуба без един лев задължения, сега имаме информация, че имат 18 000 лева дългове към НАП. Те не се обслужват и се правят гимнастики да се избегне влизането на съдия изпълнител, каза още Курдов.

Неговият син Евгени Курдов пък зададе въпроса дали в момента ФК Марица е член на БФС - постоянен или делигиран, дали са подадени документи в Зоналния съвет, за да бъде приет клуба и с какъв статут в момента играе в професионалната Втора лига. По наша информация до започването на сезона такива документи не са били входирани и това бе потвърдено от председателя на Зоналния съвет Димитър Енчев. Вероятно има издаден професионален лиценз, но как е издаден той? Смятаме, че ФК Марица не е пълноправен член на БФС, каза Курдов-младши. В случая важният въпрос е как е създаденот АД-то, при положение, че има жалба в Прокуратурата от наша страна. новите шефове са изключили около 140 членове на ФК Марица. На нашите Общи събрания са присъствали над 200 човека, сега се събират не повече от 18-19 души. Доводът им е, че не си плащаме членския внос. Наистина за семейството ми е непосилна сумата от 5 лева годишно, иронично вметна Петър Курдов. Регистрирали са паралелно Акционерно дружество без знанието на членовете на Сдружението, допълни той.

Трябваше да стане вливане от Сдружението с нестопанска цел с 5 процента към АД-то, но това бе стопирано от прокуратурата. Те направиха друго АД, но Сдружението, което държеше правата и лиценза да за участие на клуба в шампионата, не е влято в него. С други думи - сдружението носител на правата на ФК Марица няма нищо общо с управляващото акционерно дружество, твърди Евгени Курдов. Вероятно на базата на това АД, което няма нищо общо с правния мир, е издаден професионалния лиценз, а това е  суперизмама. Изключват 140 човека със смешен мотив и си правят АД, допълни Петър Курдов. Всъщност въпроса за членския внос не бе записан никъде в устава, каза още Евгени.

Многократно съм заявявал, че хора, които дават пари за спорта и футбола за достойни за уважение. И че трябва да съм луд, за да не приема опозицията. Предложил съм да има хора от нея и хора от нас - кършиякалии да се обединим за Марица, призова Петър Курдов.