Футболен клуб Марица чества днес своята 96-годишнина от създаването си. Клубът от Кършияка, дал на родния футбол куп легенди, водени от Динко Дерменджиев и Христо Стоичков води историята си точно от 20 септември, 1921 г. По този повод от ръководството на Марица пуснаха официално съобщение в официалната си страни;а във Фейсбук. Ето какво се казва в него:

На днешния 20 септември честваме 96 години от основаването на ФК Марица! Честит празник на всички маричани! Нека си пожелаем още много успехи и незабравими моменти, които да останат в историята! Нека си пожелаем вяра, упоритост и светло бъдеще!

Скъпи маричани, приятели, от всички нас зависи историята на този славен клуб да бъде помнена и предавана на поколения. Затова я предавайте на децата си! Както нашите бащи и дядовци я предадоха на нас... Защото историята значи много! Тя е повод за гордост, но тя ни вменява и отговорност.

Нека всеки от вас си припомни на днешния ден спомените от онова място там, край захарната фабрика. Ех, колко много, много мечти се сбъднаха там... И нека отново днес погледнем към бъдещето с вяра и оптимизъм. За да се сбъдват още мечти...

Честит празник! Само Марица!!!