БФС отново смени датата за баража за Европа. След като от Левски възроптаха от промяната на датата тя отново беше върната за неделя. Припомняме, че баражът за оставане-влизане трябваше да се играе на 10 юни, а за Европа на 11 юни. Това беше по програма обявена в началото на сезона и след това потвърдена от централата. 

От БФС обаче решиха тази седмица да сменят баражите заради играчи, чийто договори изтичат на 10 юни. Мачът за оставане-влизане беше насрочен за 9 юни, а този за Европа за 10 юни. 

Мачът между Берое и Спортист Своге за оставане-влизане си остава на 9 юни във Велико Търново от 19:00ч. 

Двубоят между Левски и Арда за определяне на последния отбор участник в евротурнирите последно ще е на 11 юли от 19:00ч. на "Герена". 

Причината за смяната сега е посочено, че на 10 юни ще има много митинги в София. 

Ето какво написаха от централата: 

БФС бе уведомено, че на 10.06.2023 година са предвидени множество митинги на територията на град София и възможността за смесването им с организирани фенски маси, може да доведе до сериозно нарушаване на обществения ред и опасност за здравето и живота на хората .

Във връзка с горното СТК при БФС реши- срещата за определяне на последния участник в Европейските турнири между отборите на ПФК „Левски“ Сф и ПФК „Арда“ Кърджали, ще се играе на 11.06/неделя/2023 г. от 19.00 часа, вместо на 10.06/събота/2023 г. Промяната е съгласувана с Нова Броудкастинг груп и БПФЛ.

Относно изтичащите на 10.06.2023 година договори на футболисти, СТК констатира, че на 08.02.2023 година поради извънредни обстоятелства с Решение на СТК е променен календара на БФС. Същият е публикуван на официалната страница на БФС и всички участници в Първа лига са уведомени. Ръководствата на клубовете са имали достатъчно време да предприемат необходимите мерки за удължаване на договорите на своите футболисти, предвид на това, че датите за баражи са определени на 10.06 и 11.06.2023 година. Несъобразяването с календара на БФС е изцяло отговорност на ФК.