Халфът на Ювентус Пол Погба беше наказан от Антидопинговия трибунал със спиране на състезателните си права за срок от 4 години, съобщават италианските медии.

Причината за строгото наказание спрямо 30-годишния футболист е положителната му допинг проба след двубоя между “бианконерите” и Удинезе на 20 август миналата година.

Погба може да обжалва наказанието. 

Преди дни се появиха информации, че Погба ще бъде уволнен дисциплинарно от Ювентус заради положителната проба, а това ще спести доста на клуба, защото световният шампион с Франция взима една от най-високите заплати в клуба. 

Погба се завърна в Ювентус през лятото на 2022-ра година, но миналия сезон записа много малко срещи, след като получи тежка контузия още през лятната подготовка и отсъстваше месеци от терените. 

През този сезон пък той беше хванат с допинг и изгърмя за 4 години. На 15 март Погба ще навърши 31 години и е много вероятно и да прекрати кариерата си ако наказанието не бъде намалено. 

Погба е световен шампион с Франция през 2018-та година, финалист на Евро 2016 и четикратен шампион на Италия с Ювентус. Има още две купи на Италия с Ювентус и две Суперкупи с италианския гранд. 

През този сезон заради наказание Ювентус загуби и още един от халфовете си Николо Фаджоли, който беше наказан за незаконно залагане на хазарт. Фаджоли е наказан до края на сезона.