Търговският директор на БФС – Пламен Петров, даде интервю за Дарик радио и dsport, в което говори за предстоящия мач от Лига на нациите между България и Люксембург. Срещата ще се проведе на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, а по думите на Петров на трибуните се очакват 15 000 души. Двубоят България – Люксембург е в събота, 12 октомври, от 19:00 часа.

„Има голям зрителски интерес за този мач. Виждаме големи опашки, хората наистина жадуват да видят националния отбор в Пловдив. Доста футболен град. Поздравяваме всички, които ще присъстват на мача. Очакваме близо 15 000. До момента има над 10 000 продадени билети, знаем народопсихологията – в последния момент идват повечето хора. Но и за това сме готови. Говорили сме, че ще има сцена с изпълнители. DJ Dian Solo, дует Expose, вътре ще има също изпълнение – трио Сопрано. Празникът ще е голям за Пловдив, за нас. Надявам се да завършим с успех“, сподели Петров.

За гостуващата агитка от Люксембург, Петров каза: „Под 100 човека се очаква за този мач, но в крайна сметка гледаме домакинската публика да ни е приоритет“.

„Ръководството и община Пловдив са направили силна организация терените да са в добро състояние. Знаете, в момента страдат терените. Както Футболният съюз, така и всички под шапката му, се стараят наистина да подобрят футболните стадиони и терените. Една похвала ще направя – хората от Ботев Пловдив правят всичко, за да бъдат на високо ниво във футбола, който в България практикуват“, разясни Пламен Петров за тревното покритие на стадиона.

„Отборът е в Пловдив, подготвя се, тренира. Тези в щаба и ние около тях, правим всичко възможно те да са концентрирани. Тренират в Пловдив на добри условия, за което и ние всеки път се стараем да се докажем пред всички“, завърши Петров.

Двубоят България – Люксембург е в събота, 12 октомври, от 19:00 часа.