България загуби от Франция с 1:0 в световната квалификация на националния стадион "Васил Левски" и по този начин пропиля и теоретичните си шансове за класиране на Мондиал 2018 в Русия. Националите на Петър Хубев се бориха мъжки и не могат да бъдат обвинявани в липса на желание и себераздаване, но класата и пресата на петлите се оказа прекалено голяма хапка. Единственият гол падна още в 3-та минута и бе дело на Блес Матюиди. Халфът се разписа от малък ъгъл, след като Гризман му подаде в наказателното поле при добра атака на гостите.

Нашите пропуснаха най-чистото си положение в 37-та минута. Игралият като титуляр халф на Ботев Тодор Неделев стреля коварно, вратарят Лорис изби, при добавката Делев подаде с глава на Костадинов, който също с глава стреля. Лорис с отличен рефлекс отново спаси, след което защитник изби топката пред крака на Гълъбинов и тя попадна в Славчев, който стреля на сантиметри от горната греда. След почивката нашите натиснаха, но стигнаха само до един удар на Спас Делев, преминал далеч от целта. До края Франция овладя положението, пресираше нашите дълбоко и не позволи големи опасности пред вратата си.

Това бе първа домакинска загуба на трикольорите от две години и първа победа на французите у нас от цели 85 години. В последните си 8 визити петлите имаха 7 поражения и едно равенство.

БЪЛГАРИЯ - ФРАНЦИЯ 0:1
0:1 Матюиди (3)

БЪЛГАРИЯ: Пламен Илиев, Страхил Попов, Васил Божиков, Николай Бодуров, Петър Занев, Георги Костадинов, Симеон Славчев, Станислав Манолев (86-Ивайло Димитров), Тодор Неделев, Спас Делев, Андрей Гълъбинов (48-Божидар Краев)
Селекционер: Петър Хубчев

ФРАНЦИЯ: Юго Лорис, Джибрил Сидибе, Рафаел Варан, Самюел Юмтити, Люка Дин, Корентен Толисо, Н'Голо Канте (33-Адриен Рабио), Блес Матюиди, Килиан Мбапе (83-Оливие Жиру), Александре Лаказет (76-Димитри Пайе), Антоан Гризман
Селекционер: Дидие Дешан
Жълти картони: Славчев, Занев, Краев, Костадинов, Жиру
Съдия: Антонио Матеу Лахос (Испания)
Стадион: "Васил Левски", 28 000 зрители

В другите срещи от Група А Швеция победи Люксембург у дома с 8:0, а Холандия спечели като гост на Беларус с 3:1. Начело е Франция с 20 точки, пред Швеция с 19 и Холандия с 16. В последните срещи във вторник България гостува на Люксембург в протоколен мач, Франция приема Беларус, а холандия посреща Швеция во мач, който вероятно ще определи отборът на второто място в групата, евентуално даващо право на бараж.