Левски ще плати цялата главница към НАП, пише „Тема Спорт“. Ръководството на столичани е предприело тази крачка след солидните приходи от продажбата на основни футболисти тази зима. Когато сините платят този дълг, ще паднат и голяма част от лихвите, които са почти колкото основната сума. През декември шефовете на 26-кратните шампиони разкриха, че дълговете на клуба към държавата възлизат на около 10 млн лв., като около 4 млн от тях представляват лихви към главницата.

От „Герена“ направиха четири изходящи трансфера – Уелтон бе пратен в японския Гамба Осака за 2,8 млн евро, Роналдо отиде в руския Ростов за още 2 млн., Дарлан също потегли на изток, като попадна в китайския Ухан Три Таунс за около 650 хил. и Жереми Петрис в белгийския Шарльороа за 100 хил.

Очаква се от “Георги Аспарухов” да си тръгне и Рикардиньо, който е желан от чешкия Виктория Пилзен и руския Урал, но за момента няма развитие по изходящата сделка.

Ръководството на сините планира да даде и пресконференция през март, за да доизясни ситуацията. На нея се очаква да присъстват мажоритарният собственик Наско Сираков, изпълнителният директор Даниел Боримиров и Борислав Георгиев от УС на клуба.

От началото на година клубът трябва да внася по 279 хил. лв в продължение на следващите три години. Финансовият ангажимент на Левски към НАП пречи на Левски да работи по проекта за нов стадион. По-рано този месец сините направиха крачка в тази посока, след като бе учредено дружеството „Стадион Георги Аспарухов ЕАД“.