Сериозни изцепки могат да се случат на финала за Купата на България, който е днес. Полицията в София е на крак преди мача между Ботев (Пловдив) и Лудогорец.

Причината - органите на реда са получили информация, че крайни привърженици на ЦСКА подготвят провокация по време на двубоя на стадион "Васил Левски". Ултрасите обмислят да закупят около 100 билета за сектор "В", където ще има фенове както на Лудогорец, така и на Ботев, съобщава "Меридиан мач".

По-големият проблем е, че хулиганите няма да бъдат облечени в традиционните за ЦСКА цветове в червено и бяло и така за полицията ще бъде трудно да ги разпознае предварително.

Не е тайна, че през последните години напрежението по оста "Българска армия" - Разград достигна доста сериозни размери. През този сезон "червените" имаха най-много публика на своя стадион именно при двете гостувания на "орлите" в Борисовата градина.

Иначе от пресцентъра на МВР съобщиха, че полицаите са в бойна готовност за срещата. За идващите от провинцията фенове ще бъдат обособени специални места за паркиране. Всеки от влизащите на стадиона пък ще бъде щателно претърсван на входовете, като основно ще се следи за внасянето на забранени пиротехнически средства, огнестрелни оръжия, ножове, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри. Частна охранителна фирма пък ще се грижи за сигурността вътре на стадиона.