Собственикът на Ботев Антон Зингаревич даде обширно интервю пред официалния сайт на клуба. Той говори за целите, стадиона, очакванията за в бъдеще и къде вижда най-големият прогрес в тима.

"Имахме много емоции през последната година и бих казал, че повечето бяха положителни. Наслаждавам се да съм собственик, но и наистина харесвам да управлявам този клуб. Мисля, че откакто поехме клуба през януари 2021г. има сериозен прогрес - на терена и извън него. Готов съм да направим най-доброто за отбора и да постигаме добри неща. Завършихме редовния сезон трети, което не се е случвало от 20 години. Ясно мога да кажа, че най-големият прогрес е на терена и искам да благодаря на футболния отбор и щаба. Постоянно се усъвършенстваме и се справяме добре, както на терена така и в организацията. Колкото повече печелим, толкова се доближаваме до Европа", заяви Зингаревич. 

"Целта през този сезон беше влизане в топ 6, но вече го постигнахме и почувствахме, че ще изгубим, ако не се борим за Европа. В добра позиция сме и очакванията на всички са, че ще успеем да постигнем участие в Европа. Само ако сме заедно ще постигнем европейско участие. Надявам се, че в началото на следващата година ще можем да играем на Колежа. Разбирам колко е важно това за феновете и за клуба. Ние можем да изведем клуба на друго ниво", каза босът на Ботев.

"Много е важно да се развива и школата и тя да захранва с играчи и първия отбор. Точно това е причината да направим и дублиращ отбор и да следим нашите таланти. Наблюдавам, че все повече се увеличава подкрепата, което много ме радва. В момента има повече доверие и респект от страна на феновете", заяви руснакът. 

"Мисля, че Макрон е правилният партньор за нас. Искаме феновете да харесат екипите за следващия сезон. Имам много добри играчи в школата, от които очакваме, че могат да ни помогнат. С Вали работим вече четири години работим заедно и изградихме едно голямо уважение и като треньор и като човек", добави Зингаревич. 

"Още когато дойдох тук казах, че искам Ботев да е уважаван европейски клуб. За да стане това Ботев трябва да се представя добре всяка година. Първата ни голяма цел е да играем в груповите фази на европейските турнири като Лудогорец и ЦСКА. В по-дългосрочен план да изградим клуб, с който да се гордее всеки пловдивчанин. Целта е да играем в Европа всяка година", каза руският собственик на "канарчетата".