Новият треньор на Ботев хърватинът Желко Копич беше представен официално от клуба. Копич поема поста, след като Азрудин Валентич подаде оставка след слабия старт на тима. 

"За мен е голяма чест да съм в клуб с такава история. След като се запознах с господин Зингаревич разбрах, че това е проектът за мен. Знам, че ситуацията в момента не е добра, но ние ще дадем всичко, за да имаме позитивни резултати и очакваме подкрепата на нашите фенове. Тъй като почиваме ще имаме приятелски мач и имаме достатъчно време да се подготвим за следващия ни двубой. Нямаме поставени цели за точки за първите мачове. Запознат съм с всички мачове на Ботев от началото на сезона и съм ги изгледал всичките. Все още не съм гледал мачовете от миналия сезон. Няма да има промени на този етап за щаба. Ще видя как се представят в следващите месеци и ще преценя дали ще правя промени. Ще дадем всичко от себе си да играем в евротурнирите. Аз обичам млади играчи и в Динамо Загреб имахме страхотна школа и наложихме доста таланти. Ще налагаме и млади, но първо да се обърне внимание на сегашните играчи. Пристигнах вчера и още не съм се запознал с Пловдив", заяви новият треньор на Ботев при представянето си.

Веднага след пресконференцията Копич изведе и Ботев за първа тренировка, а в заниманието участие взе и най-новото попълнение на отбора Елвис Ману. 

Ботев ще почива тази седмица, след като мачът срещу ЦСКА беше отложен заради участието на червените в евротурнирите. Тимът ще изиграе и контрола по време на паузата. Дебютът на хърватина ще бъде на 13 август при гостуването на Берое.