Руският Виста и израелския Макаби Тел Авив ще спорят за трофея в първото издание на силния международен турнир до 19 години Botev Cup. Финалът е днес от 12:00ч. на Колежа.

В момента на клубната база на Ботев в Коматево се играе мачът за трето място между отборите на Фенербахче и Вождовац. 

Макаби (Тел Авив) срещна турския Фенербахче в първа полуфинална среща. В редовното време резултатът бе 1:1. Първи отбелязаха Фенербахче след попадение на Чагри Федай. Макаби (Тел Авив) се върна бързо в мача след като Омри Амайоф прехвърли елегантно вратаря и върна интригата в срещата.

До края на мача не липсваха положения и пред двете врати, а Фенербахче уцели напречната греда в самия край на двубоя. По регламент на турнира отборите се насочиха към изпълнение на 11-метрови наказателни удари.

При тях играчите на Макаби се оказаха по-точни, като реализираха четири пъти от бялата точка, докато Фенербахче изпусна два от наказателните удари.

В другата полуфинална среща отборите на Виста и Вождовац премелиха сили.

Мачът започна по страхотен начин за Виста като за по-малко от 2 минути руснаците вече водеха с 2:0 - автогол си отбеляза Лука Ковашевич, а минута по-късно Ндиайе Баба добави още едно попадение за Виста.

Сръбският Вождовац все пак се върна в мача след разбъркване в наказателното поле на Виста, което доведе до гол с глава на Лука Ковашевич. През втората част и двата отбора търсеха нови попадения.

Вождовац приложи преса, но усилията им не бяха наградени с изравнително попадение. Многоходова атака на Виста завърши с трето попадение дело на Матю Гбомаду, което бе достатъчно за крайното 3:1 и финал за руския Виста.

В мача за пето място се срещнаха домакините на Ботев U19 и U17. Старшата победи с 2:1 след голове на Никола Арнаудов и Емил Найденов, а за по-малките "канарчета" се разписа Лъчезар Георгиев. 

На седмо място завърши отбора на Макаби Нетаня, който победи Арис с 4:0.