Ботев гостува днес на кипърския АПОЕЛ Никозия в среща реванш от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите. Първият мач в София завърши 0:0 и всичко ще се реши днес в Кипър. Двубоят започва от 20:00ч. на стадион GSP в Никозия.

Ботев се намира в ужасно състояние в първенството, след като в събота загуби от Арда с 0:2 и направи трета поредна загуба в шампионата от началото на сезона, което изпрати тима на последното място. Кипърците още не са започналия новия сезон в първенството, което започва чак на 27 август. 

След края на двубоя треньорът на Ботев Азрудин Валентич ще обяви бъдещето си. Валентич заяви, че няма да има значение какъв ще е крайният изход и вече е взел решение какво ще прави. 

Мачът е под номер 56 за пловдивчани в евротурнирите. 

За Ботев се завръща Па Конате, който пропусна мача срещу Арда в събота заради наказание. 

Аут за двубоя са трайно контузените Тодор Неделев и Станислав Работов, както и едно от новите попълнения Рой Херман, чийто документи още не са оправени. Извън групата остана и Антоан Бароан. 

Победителят ще играе срещу хърватския Осиек или Кизилжар от Казахастан. Първият мач хърватите спечелиха като гост с 2:1. 

Съдия на двубоя ще е датчанинът Мортен Крог. 

Вероятни състави: 

АПОЕЛ: Вид Белец, Исмаел Чебаке, Хосе Анхел Креспо, Парис Поликарпу, Димитрис Теодору, Кингсли Сарфо, Лукас Соуса, Муртаз Даушвили, Далцио, Христос Веелер, Антон Маглица

Ботев: Хидайет Ханкич, Па Конате, Виктор Генев, Роберто Пунчец, Самуел Супрайен, Реда Рабей, Дилан Мертенс, Джеймс Етоо, Емануел Току, Мохамед Брахими, Николай Минков