Предложението за даването на близо 5 млн. лева на Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив ще бъде гледано на следващата сесия на 13 октомври, заяви кметът Здравко Димитров. Той каза, че точката вече е в комисиите, а след това ще бъде част и от дневния ред на Общинския съвет.

„Отделили сме 2,4 млн. лева за Ботев, но сумата може да падне в зависимост от офертите и обществената поръчка. В нея са както парите за седалките, така и за препроектирането и тревното покритие”, каза Зико. Той допълни,че същата сума ще вземе и Локомотив Пловдив.

Преработването на проекта  за Колежа се налага, за да се определят обособени зони, които ще се изпълняват на първи етап. Това ще позволи поетапно въвеждане в експлоатация на отделните части на стадиона, без да бъде променяна проектната документация.

Относно старите седалки, които бяха закупени от Община Пловдив, Димитров заяви, че ще се реши какво да се прави с тях. Те ще се дават на съоръжения, които имат нужда от тях.

„Няма да ги даваме просто така. Мислим да направим и две нови тренировъчни зали за волейбол и баскетбол, в „Западен” и „Северен”, част от тях може да отидат и за тях”, каза кметът.