Наставникът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич говори пред медиите преди утрешния мач с АПОЕЛ (Никозия). Двата тима се изправят един срещу друг в мач реванш от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите, а първият мач в София завърши без победител 0:0. Специалистът заяви, че всичко зависи от това как отборът ще отговори на три аспекта от битката. Наставникът също така разясни и ситуацията с Антоан Бароан.

"Това е друг турнир и в първия мач играхме много добре. Сега шансовете ни са 50 на 50. Сега е въпросът как ще можем да отворим на аспектите - публиката на АПОЕЛ, атмосферни условия и как ще реагираме на натиска в началото на срещата. Направихме задълбочен анализ на първия мач, а сега няма да имаме и кадрови проблеми", започна Валентич.

"За нас е важно да запазим нагласата си от първия мач, защото тогава играхме много добре. Атмосферата в съблекалнята е отлична и в момента има хармония между нас. Клубът ни дава всички условия да бъдем подготвени във всеки един аспект. Температурите в Пловдив са почти същите. Тук може би разликата е по-голямата влажност. Затова дойдохме един ден преди срещата, за да можем да се аклиматизираме", каза още Валентич. 

Не за първи път съм в такава ситуация. Вярвам, че отборът има качество да направим добър сезон. Това, което мразя са фалшивите новини. Аз знам кой съм и откъде идвам".

"Антоан Бароан е млади играч с голям потенциал, но трябва да разбере, че в Ботев не е по-голям от другите. Той в момента афектира хармонията в клуба. Антоан трябва да разбере, че трябва да върви напред с отбора. Моята задача е да го науча и да защитя хармонията в отбора", завърши наставникът.

Защитникът на Ботев (Пловдив) Па Конате е уверен, че отборът му ще елиминира АПОЕЛ (Никозия) след срещата реванш от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите. Първият двубой в София приключи при 0:0.

Отборът е готов и се чувства добре. Ще постигнем победа. Ние сме опитен тим, имаме голям заряд. Ще направим всичко възможно да победим”, каза Конате, който не говори много на днешната пресконференция, но се закани, че ще го стори утре с представянето си на терена.