Треньорът на Ботев Азрудин Валентич и капитанът на тима Виктор Генев дадоха пресконференция преди мача от евротурнирите срещу АПОЕЛ Никозия. Ботев посреща кипърците в първия си мач от Лигата на конференциите. Мачът е утре от 20:00ч. на националния стадион "Васил Левски".

В 17:30ч. започва и тренировката на Ботев преди двубоя с АПОЕЛ.

"Това ще е моят първи мач като треньор в евротурнирите. Имаме много играчи, които за първи път ще играят в мач от Европа. Те направиха много промени през този сезон. Половината им отбор ще е нов. Изгледахме всичките им контроли. Те са изключително опитен отбор, защото ние имаме много по-млади играчи. Това са два сблъсъка, но индивидуалните качества на даден играч може да решат срещата. Искам да видя агресия, скорост и бързо темпо на игра. Това тренирахме през последните седмици. В България не съществува играч, който да замени Тодор Неделев. Той има изключително голямо присъствие като личност и е много важен за отбора. Благодарение и на Тошко успяхме да се класираме за евротурнирите. Неделев се чувства вече много по-добре, а на 25 юли ще мине преглед и ще се прецени кога ще може да започне тренировки. Причината Рой Херман да не е играе е заради липсата му на европейски паспорт. АПОЕЛ е много силен отбор, но за нас е важно да играем по най-добрия начин в тези два сблъсъка. След Наско Илиев нямахме нападател, който да може да вкарва толкова голове. Секулич може да вкара повече от 15 гола за един сезон. Аз нямах намерения да го пускам срещу Ботев Враца, но предвид как се разви мача реших да рискувам. Трудно е да се намери подобен тип нападател и се радвам, че привлякохме Секулич", заяви треньорът на Ботев Азрудин Валентич преди мача с АПОЕЛ Никозия.

"Връщаме се на европейската сцена, което е доста приятно. Ще се опитаме да се насладим максимума на този момент. Това е бонус за нас. Ще се опитаме да спечелим. Ако мачът беше в Пловдив щяхме да имам по-голямо преимущество. Надявам се достатъчно хора да дойдат и да ни подкрепят. Публиката е нашият 12 играч и винаги са ни подкрепяли. Надявам се да успеем да ги отстраним. Настроението в отбора е позитивно, независимо, че не успяхме да се представим добре в първите два мача. Надявам се да няма притеснения в по-младите играчи. Всеки един футболист мечтае да играе такива мачове в евротурнирите. Излизаме да играем футбол. Да, отборът е сериозен и много голямо име в Кипър, но сме побеждавали преди и по-големи клубове в Европа. Трябва да играем доста умно. Много е важно да покажем, че ние сме сериозен отбор", заяви капитанът на Ботев Виктор Генев