Новият старши-треньор на Ботев Азрудин Валентич кометира успеха над Етър с 2:1 във втората контрола на тима през зимната подготовка. 

"Днес съм по-доволен от второто полувреме, отколкото от първото. Най-радващото е, че нещата в клуба се променят по-бързо от това, което очаквах", бяха думите на Валентич след успеха на Ботев (Пловдив) над Етър с 2:1 в контрола.

"Въведохме нов режим и организацията е много по-сериозна. Работим усилено по физическото състояние на футболистите. Това обяви треньорът на Ботев Азрудин Валентич след победата над Етър с 2:1 в контролна среща".

Относно привличането на Емануел Току Валентич каза: "Познавам го отлично, но ръководството отговаря за селекцията. Мога да кажа обаче, че когато този играч дойде в Ботев, всички фенове ще бъдат много щастливи".

В същото време стана ясно, че контузията на Виктор Генев е тежка. Той излезе принудително в 16-та минута, след като получи удар в лицето. Ударът в скулата беше много тежък и това доведе до смяната му, като в игра се появи Атанас Чернев. Припомняме, че Генев получи подобна контузия преди няколко месеца, което наложи той да играе със специална маса в мачовете.