Забавляваме се, изпитвам нещо добро, усещам хармонията в отбора и това трябва да се запази. Да продължаваме да работим, за да постигнем нещо значимо този сезон. Това обяви треньорът на Ботев Азрудин Валентич в интервю за "Диема".

"Знаем, че не сме най- добрия отбор в лигата от гледна точка на състезатели, нямаме на пейката футболисти с качества, равностойни на титулярите и затова за мен е важно да подготвя добре играчите, за да бъде всичко оптимално. Нашата работа е да намерим стратегия, за да може всеки да даде максимума.

Искам 6 точки от мачовете с ЦСКА и Лудогорец, всеки треньор го иска. Без значение кой е съперника, винаги се целиш в победата. В бокса например, когато съперникът вдигне гарда си казваш- ще бъде трудно. Това искам да се случва и с нас. Когато излезем на терена, искам всеки съперник да си казва- ще бъде трудно да вземем поне точка от този отбор.

Аз знам кой е ЦСКА и кой е Лудогорец и ако не загубим от тези два отбора трябва да си доволен, че не си далеч по класа от тях.

Този клуб е специален и в него нещата са винаги в двете крайности - или е еуфория, или е трагедия. Навсякъде на Балканите е така. Без значение от резултатите в предстоящите два мача, това няма да повлияе на мен и на щаба. Знам какво правим тук и какво трябва да се подобрява. Не говоря само за състава, говоря за клуба като организация, за академията. Подобряваме се всеки ден. Искаме да изградим изцяло професионален Ботев Пловдив с европейски стандарт. Това е голямата цел. Всичко това се гради по- лесно, когато и резултатите са добри, защото всички са щастливи.

През миналия сезон, когато бяхме засегнати от коронакризата и нещата не вървяха, хората тум ме гледаха сякаш искат да ме убият, това обаче не ми влияе. Дори е нормална човешка реакция, защото никой не иска да губи, когато обаче печелиш, следва - уау Вали и всички са щастливи. Всички имаме една цел - да издигнем Ботев на следващото ниво.

Топ 3 ще е невероятно. Подписах договор за 2,5 години и си поставихме 3 етапа, първата беше през сезон 2021/2022 да сме в елита на българския футбол - направихме го и с частица късмет. Втората фаза е да изградим добър титулярен състав и това правим в момента. Третата фаза е да имаме тотално окомплектован състав, който да спечели трофей или европейско място.

През миналия сезон, когато бяхме засегнати от коронакризата и нещата не вървяха, хората тум ме гледаха сякаш искат да ме убият, това обаче не ми влияе. Дори е нормална човешка реакция, защото никой не иска да губи, когато обаче печелиш, следва - уау Вали и всички са щастливи. Всички имаме една цел - да издигнем Ботев на следващото ниво.

Топ 3 ще е невероятно. Подписах договор за 2,5 години и си поставихме 3 етапа, първата беше през сезон 2021/2022 да сме в елита на българския футбол- направихме го и с частица късмет. Втората фаза е да изградим добър титулярен състав и това правим в момента. Третата фаза е да имаме тотално окомплектован състав, който да спечели трофей или европейско място.

Срещах се с феновете, казах им, че не съм тук да се харесвам на тях. Открито обаче мога да кажа, че Ботев никога не е имал треньор, който да е подобрил толкова много и никой не е работил колкото мен и моя екип. В последните 8 месеца работя по 24 часа на ден, а дори семейството ми не е тук с мен. Никой не може да отрече това.

Със Зингаревич се срещнахме в Лондон, когато искаше да работя за неговия отбор в Дания. Само добрите резултати ме задържат на работа. Ако не работя и не постигам резултати той няма да има сантименти да ме махне.

Зингаревич е земен човек, без охрана. Може да седне на пейката и да яде хамбургер или да наеме чартър, за да иде в Холивуд. Той обича футбола до лудост. Аз не съм тук, защото сме приятели със Зингаревич, а защото си върша работата.

За 8 месеца работа с Даниел Серехидо видях един невероятен професионалист, който работи доста. Всичко, което съм искал, ми го е осигурявал веднага. Не мога да намеря нищо лошо, което да кажа за Дани. Какви вече са очакванията на мистър Зингаревич към него, аз не мога да кажа.

Най трудното е да се изгради връзка с футболистите различни възрасти, характери и култури. Искам да ги подобря не само като футболисти, а и като личности. Обичам и уважавам играчите си, но не очаквам същото от тях. Всичко, което правим е те да станат по- добри. Те играят за клуба, а не за мен и трябва да знаят, че някой им плаща заплати за това всеки месец. Никога играч или треньор не си е върнал заплатата защото не е играл добре, защото сме егоисти. Те трябва да разберат, че това не идва даром", коментира Валентич.