Звездата на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев е най-скъпоплатеният български футболист в Първа професионална лига. Националът получава по 25 хиляди евро или приблизително 50 хиляди лева на месец. Нито един друг играч, роден в България и състезаващ се в момента в родния елит, не получава повече от него.

Както е известно, през юли 2017 година Неделев подписа за 3 години с жълто-черните. Договорът с бившия му клуб Майнц 05 бе до юни същата година. Той обаче отдавна не влизаше в плановете на германския клуб и след два периода на преотстъпване в Ботев пловдивчани си го върнаха за постоянно, съобщава Тема Спорт.

Майнц обаче запази 60% от правата на играча при последващ трансфер, като така немците се задължиха да плащат същият процент от заплатата на халфа. Това е около 15 хиляди евро (30 хил. лева) от възнаграждението на футболиста. Ботев пък плаща останалите 40% - 10 хил. евро (20 хил. лева). През този сезон бюджетът за заплати на пловдивчани на месец е около 320 хил лева. Близо 20 хиляди от него отиват за Неделев, което е 7% от целия бюджет. по разходи за заплати “Канарчеатта” са на 5-то място в елита, като пред тях са Лудогорец, ЦСКА-София, Левски и Берое. Любопитното е, че класирането в момента на Ботев отговаря точно на бюджета им спрямо другите клубове.